Blog

Wat is het voordeel van spuitgieten?

Wat is het voordeel van spuitgieten?

Heel compact, met twee componenten of gas injectie. Spuit gieten is al jarenlang de beste methode voor het produceren van kunststof producten. Maar waarom is spuitgieten tegenwoordig zo populair? En wanneer is spuitgieten de juiste oplossing? Hier lees je de voordelen van het spuitgietproces.

Spuitgieten heeft een hoge efficiëntie

Een professionele spuitgieter beheers alle belangrijke fasen van het spuitgietproces. Van de engineering en matrijsbouw tot de logistiek, verpakking, bedrukking en assemblage. Dit gebeurt allemaal volgens de ISO 9001 procesbeheersing normen. Doordat het onder deze normen gebeurt betekent automatisch een hoge efficiëntie. Het hele proces wordt gedaan bij één en hetzelfde bedrijf.

Spuitgieten kost je weinig tijd

Een ander voordeel van spuitgieten is dat het relatief weinig tijd kost. Voldoe je aan alle eisen en wensen van de klant dan het daadwerkelijke proces heel snel vergeleken met ander soort vormtechnieken. Omdat er genoeg tijd vrijkomt kunnen er meerdere onderdelen gemaakt worden uit één mal of matrijs en kan er in minder tijd grotere aantallen geproduceerd worden. Deze massaproductie is één van de belangrijkste redenen waarom spuitgieten zo populair is tegenwoordig. Heel kosten efficiënt en effectief.

Met spuitgieten kun je zowel simpele als complexe kunststof producten produceren

Met spuitgieten maak je het mogelijk om zowel eenvoudige als ingewikkelde producten te fabriceren. De spuitgietmal wordt onderworpen aan hoge druk. Dit resulteert erin dat de plastic massa harder tegen de mal wordt aangedrukt. Door de hoge druk maak je het mogelijk om veel detail aan te brengen aan het ontwerp van je product. Ook maak je door de hoge druk het mogelijk om ingewikkelde vormen te produceren. Gebruik je een andere techniek dan spuitgieten dan is dit een stuk moeilijker om voor elkaar te krijgen. Het product dat na het spuitgieten uit de mal komt heeft een gladde en volledige afwerking en het is niet nodig om het na te bewerken.


Je kunt met spuitgieten meerdere soorten kunststoffen gebruiken

Je krijgt met spuitgieten de mogelijkheid om meerdere soorten kunststoffen te gebruiken. Dit kan door het gebruik maken van de twee componenten methode. Dit zorgt er dus voor dat je je niet hoeft te beperken tot één soort kunststof. Het is mogelijk om meerdere materialen te gebruiken. Dat betekent een grote mate van ontwerpvrijheid en natuurlijk ook diverse kostenbesparingen. Tegenwoordig wordt de keuze op het gebied van kunststof materialen steeds groter. Soms bestaat de mogelijkheid om kunststof zelfs te vervangen voor staal wat het allemaal nog goedkoper maakt.

Author: Redactie