Blog

Deventer: leuk voor een dagje uit of ook om te wonen?

Deventer: leuk voor een dagje uit of ook om te wonen?

Deventer, groene stad aan de IJssel. Het pittoreske plaatje van de wellekade, de authentieke binnenstad en de bekende boekenmarkt leveren jaarlijks een hoop bezoekers op. Kunst en cultuur komen letterlijk tot leven in de hanzestad. Leuk voor een dagje of een midweek, maar hoe is het om in Deventer te wonen? En hoe zit het met de huizenmarkt? Wat is het aanbod en aan welke prijsklasse moet je denken?

100.000+ inwoners

Deventer is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. De stad tikte in 2020 voor het eerst de 100.000 inwoners aan: 100.718 om precies te zijn. Er zijn 15 wijken en tientallen buurten, met een uiteenlopend huizenaanbod. Van het karakteristieke Havenkwartier, dat voortdurend in ontwikkeling is, tot de nieuwste buitenwijk Spijkvoorder Enk. En van eengezinswoningen tot waterwoningen en luxe appartementen. 

Wat heeft Deventer te bieden?

Volgens cijfers van de gemeente telt Deventer 44.803 huishoudens (2019), waarvan 33,9 procent met kinderen. De gemiddelde marktwaarde bedraagt €196.400. Er is veel groen in de omgeving. Zo zijn er vijf parken, de ijsselstranden en ook in de wijken is aan de nodige groenvoorziening gedacht. In de binnenstad is het van april tot en met Kerst feest. Er staat bijna elke week wel een event in de VVV-agenda. Van Deventer Op Stelten en de Boekenmarkt tot het bekende Charles Dickens Festijn, waar jaarlijks tienduizenden bezoekers op af komen.

Een makelaar in Deventer

Wil je meer weten over Deventer als woonplaats? Laat je dan informeren door een makelaar in Deventer. Hij of zij kan je alles vertellen om de omgeving, de faciliteiten en over het actuele woningaanbod. 

Author: Redactie