Blog

Voordelen van stucen boven schilderen

Voordelen van stucen boven schilderen

Voordelen van stucen boven schilderen

Ga je verhuizen of verbouwen en wil je de muren ook aanpakken? Dan is de eerste keuze die je moet maken: stucen of schilderen? Schilderen is zo gedaan, maar weegt dit op tegen de voordelen van stucen? Wij hebben de twee tegenover elkaar gezet en geven handige klustips voor thuis!

Wat is stucen?

Stucen is het egaliseren van wanden of plafonds met een cement of gipsgebonden specie. De stuclaag kan worden aangebracht op metselwerk, gipsplaten, beton, bakstenen, giboblokken of kalkzandsteen. Je kunt stucwerk gebruiken als onderlaag, om later nog te behangen of over te schilderen, of als mooi afgewerkte eindlaag.

De voordelen van stucen

Stucen brengt vele voordelen met zich mee. Zo leent deze techniek zich bijvoorbeeld perfect om oneffenheden weg te werken. Die zijn met schilderwerk onmogelijk te maskeren! Stucwerk is dikker en kan bovendien in meerdere lagen worden aangebracht. Werken met korrelstructuren kan ook. Daarnaast gaat stucwerk vele malen langer mee dan schilderwerk. De kwaliteit van het pleisterwerk maakt je muren extra duurzaam en voordelig op de lange termijn! Wij adviseren om voor stucwerk een specialist in te huren, zodat je verzekerd bent van strakke muren en geen (onnodige) schade aanricht. Deze vind je simpel en snel met een Google search naar ‘stucadoor + je woonplaats’, ‘stucadoor Deventer’ bijvoorbeeld.

De voordelen van schilderen

Schilderen heeft ook zo zijn voordelen. Zo is de klus bijvoorbeeld meestal in een paar uur geklaard en kun je direct genieten van je nieuwe woonkamer, slaapkamer of keuken. En bevalt de kleur niet meer, dan schilder je hem gemakkelijk over. Dit laatste kan bij stucwerk overigens ook. Voor schilderwerk hoeven de meeste mensen geen vakman in te huren. Of dit opweegt tegen de voordelen van stucen is natuurlijk persoonlijk, dat is o.a. afhankelijk van je klus skills!

Author: Redactie