Blog

Verschillende types hometrainers

Verschillende types hometrainers

Verschillende types hometrainers

Zoek je een hometrainer die bij jouw wensen past? Zo’n toestel is een van de meest populaire fitnesstoestellen voor thuis of in de sportschool. Maar de keuze is groot en daarom willen we je graag helpen met wat meer informatie over de verschillende types hometrainers die er bestaan.

Soorten hometrainers

Wie een hometrainer wil kopen krijgt een ruime keuze voorgeschoteld. Welke moet je dan kiezen? Er bestaan verschillende types hometrainers met elk hun specifieke eigenschappen. We sommen de belangrijkste even op:

  • Het vliegwiel: door te trappen zet je het vliegwiel in beweging. Er zijn twee soorten aandrijvingen: met een ketting en met een V-snaar. Een ketting is net zoals bij een fiets en is doorgaans wat goedkoper dan een V-snaar. Daartegenover staat wel dat een V-snaar een stuk stiller is en dus aangenamer voor de andere bewoners in huis. Let ook op het gewicht van het vliegwiel: hoe zwaarder dat is, hoe vloeiender de trapbeweging.
  • Instelbaarheid: voor een goede trainingshouding is het belangrijk dat zadel en stuur worden aangepast aan jouw lichaam. Goedkope hometrainers laten enkel een hoogteregeling toe maar de betere toestellen zijn ook instelbaar in de lengte. Maken er meerdere sporters gebruik van het toestel, kijk dan zeker na hoe vlot de hometrainer aan te passen is.
  • Sportcomputer: nog iets waar verschillende soorten hometrainers in variëren zijn de mogelijkheden van de sportcomputer. Die kan heel basic zijn, maar voor wie naar een doel toe traint en wanneer er verschillende mensen gebruik maken van het toestel is een meer uitgebreide computer nuttig. Zo laten sommige computers via Bluetooth integratie met de smartphone toe. Handig om al je vorderingen bij te houden.
  • Spinningfiets: misschien een buitenbeentje onder de hometrainers. Een spinningfiets is gemaakt voor lange, intensieve duurtrainingen. Je houding is meer liggend waardoor deze fiets minder geschikt is voor revalidatie maar meer in trek is bij competitieve sporters.

Met zo’n groot aanbod van verschillende types hometrainers is het belangrijk om je goed te laten informeren over de beste keuze voor jou. Met het juiste toestel haal je gegarandeerd het meeste uit je work-out.

Author: Redactie