Blog

Verlaagd plafond, hier moet je op letten

Verlaagd plafond, hier moet je op letten

Overweeg je om thuis een verlaagd plafond te laten installeren? Er zijn verschillende mogelijkheden en elke ruimte in huis vraagt om een eigen aanpak. Hoe werkt je plafond verlagen? Welke kamers zijn geschikt? Wat zijn de voordelen? En waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste soort en maat? We hebben een handige guideline voor je gemaakt!

Een verlaagd plafond

Een verlaagd plafond is een extra gedeelte dat tegen het bestaande plafond aan wordt geplaatst. Dit kan met verschillende materialen: met gipsplaten bijvoorbeeld of in de vorm van een systeemplafond. Een verlaagd plafond – de naam zegt het al – maakt een kamer lager en knusser. Dit heeft o.a. invloed om de akoestiek in huis en op je energieverbruik. Om hem te kunnen plaatsen, moet het bestaande plafond stevig genoeg zijn om de constructie te kunnen dragen.

De voordelen van een verlaagd plafond

  • Met een verlaagd plafond heb je minder energie nodig om de ruimte te verwarmen en bespaar je op energiekosten
  • Een verlaagd plafond biedt de mogelijkheid om isolatiemateriaal en lichtspotjes in de bouwen
  • Je kunt kabels en leidingen netjes wegwerken
  • Een plafondverlaging zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Er zijn verschillende manieren om een plafondverlaging te creƫren. Voor welke plafondplaten je kiest is o.a. afhankelijk van de kamer waar het om gaat en van de leefbehoeften in deze ruimte. In een woonkamer zul je waarschijnlijk voor een chique afwerking kiezen, maar een verlaagd plafond in de keuken kan best een systeemplafond zijn! Elke ruimte in huis is geschikt voor een verlaagd plafond, ook vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.

Author: Redactie