Blog

Nieuwe schuur isoleren

Het isoleren van een schuur is belangrijk om te zorgen voor een lange levensduur. Afhankelijk van de schuur kan er aardig wat vocht binnendringen. Dit vocht kan vervolgens de constructie vanbinnen aantasten waardoor materiaal begint te roesten of rotten. Vooral bij houten schuren zul je dit probleem hebben. Om een schuur waterbestendig te maken is het nodig om de schuur goed te isoleren. Dit kan gedaan worden met een speciale waterbestendige folie. Deze DPC folie kan aangebracht worden op de plekken die beschermd moeten worden tegen vocht.

Wat is DPC folie?

DPC folie is een folie de dampdicht is. Het heeft als doel vocht tegen te houden. Dit kan vocht van buiten zijn, maar ook vocht vanbinnen. Deze folie is gemaakt van Polyethyleen. Het kan aangebracht worden in de fundering, muren, kozijnen, spouwmuren en andere kleine openingen. Het doel is om optrekkend vocht in de constructie van een gebouw te keren. DPC folie wordt het meest gebruikt bij het beschermen van de gevel en daken tegen opstijgend vocht. Het materiaal voor DPC folie is milieuvriendelijk waardoor het gebruik van de folie geen negatieve gevolgen heeft voor de natuur.

Eigenschappen van DPC folie

Deze folie heeft een aantal eigenschappen waardoor het ideaal is om vocht tegen te houden. Ten eerste is de folie sterk waterkerend. Met een enkel laagje van deze folie is het al mogelijk om water af te weren. Ten tweede is deze folie damp remmend. Het vermindert het aantal damp dat in een gebouw kan plaatsvinden. Omdat de folie vaak in aanraking komt met vocht is het belangrijk dat deze er bestendig tegen is. DPC folie is daarom ook rottingsvrij. Het aanbrengen van deze folie gaat ook heel erg makkelijk. De stof is namelijk er soepel en buigzaam. Het is hierdoor mogelijk om alle hoeken van een gebouw te beschermen tegen vocht. Het materiaal is ook heel sterk. Je kunt daarom verwachten dat de folie erg lang meegaat. Ook is deze folie beschermd tegen zuren en alkalische elementen. Deze stoffen komen vaak voor in de ondergrond. Het materiaal is daarom ook geschikt om in de fundering te plaatsen. Waar wel op gelet moet worden is dat deze folie niet direct buiten gebruikt wordt. De folie namelijk niet bestendig tegen UV.

Hokken

Ook kan je kijken wat je kan doen met kippenhokken buiten. Hiervoor kan je het best terecht bij Kippenvilla. Deze partij is dé reseller in de benelux voor Nestera hokken.

Author: Redactie