Blog

Manieren om je bovenverdieping groter te maken

Als je ruimte tekort komt, zijn er een aantal manieren waarmee je dit kunt doen. Omdat je ook natuurlijk een tuintje wil behouden is in de breedte bouwen meestal geen goede oplossing. Een effectieve manier om ruimte te creƫren is door in de hoogte te bouwen. Om in de hoogte te bouwen kun je gebruik maken van dakkappelen. Hiermee kunnen nauwe zolders uitgebreid worden voor meer hoofdruimte.

Een dakkapel plaatsen

Een dakkapel is een extra aanbouw aan een woning dat op het dak wordt geplaatst. Een deel van het dak wordt weggehaald om ruimte vrij te maken voor de dakkapel. Een dakkapel kan in verschillende formaten voorkomen. Zo kan een dakkapel een lengte van slechts 1,5 meter hebben, maar ook een lengte van 5 meter. Dakkapellen kunnen als prefab worden aangeschaft, maar ze kunnen ook op maat gemaakt worden wanneer dit nodig is. Voor op maat gemaakte dakkappelen moet er meestal een grotere verbouwen plaatsvinden dan bij prefab dakkapellen. Afhankelijk van het bedrijf kan een prefab dakkapel al in een dag geplaatst worden. Voor een dakkapel van hoge kwaliteit kan je terecht bij Besteleendakkapel

Dakkapel vergunning

Voor veel verbouwingen aan het huis heb je eerst een vergunning nodig voordat je aan het project mag beginnen. Bij een dakkapel hoef je in sommige gevallen geen vergunning aan te vragen. Voor een vergunning vrije dakkapel zijn er een aantal eisen waaraan voldoen moet worden. Ten eerste moet de dakkapel een plat dak hebben. Dit dakkapel mag een maximale hoogte van 1,75 meter hebben. Ten slotte moet de dakkapel minimaal een halve meter van de randen van een dak geplaatst worden. De locatie van de woning geeft ook aan of je een vergunning nodig hebt of niet. Een woning kan namelijk in een welstandsgebied bevinden waardoor je eerst een vergunning moet aanvragen voordat je een dakkapel plaatst. Dit moet ook gebeuren wanneer je aan alle eisen van de dakkapel voldoet. Voldoe je niet aan alle eisen, dan moet je eerst een vergunning aanvragen. Om zeker te weten of je een vergunning aan moet vragen kun je contact opnemen met de gemeente.

Dakkapel renoveren

Dakkappelen zijn van ander materiaal gemaakt dan het huis zelf. Meestal wordt er gebruik gemaakt van hout of kunststof. Hoewel deze dakkapellen aardig lang meegaan, zal er om de zo veel tijd toch een renovatie moeten plaatsvinden. Zorg er dus voor dat je het dakkapel regelmatig inspecteert om te kijken of een renovatie nodig is.

Author: Redactie