Blog

“Levensloopbestendig wonen: Comfort en gemak voor alle levensfasen”

Een woning die je niet hoeft te verlaten wanneer je ouder wordt, maar een woning die met je meegroeit. Met de slimme manier van ontwerpen, is het mogelijk om mensen gedurende hun hele levensduur te kunnen laten thuis wonen. Verschillende soorten technologieën maken het mogelijk om comfortabel in je huis te blijven. Dit noemen ze een levensloopbestendige woning. Een levensloopbestendige woning heeft als doel om de ouder wordende mens in staat te stellen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, dus ook wanneer ze ouder worden en wanneer er beperkingen ontstaan. De woning kan zich door middel van alle technologieën aanpassen. De woning kan compleet naar wens van de klant gemaakt worden, zo kan er ook rekening gehouden worden met alle behoeften en benodigdheden voor nu en voor later.

Kenmerken van en levensloopbestendige woning

De levensloopbestendige woning heeft zo zijn eigenschappen en kenmerken. Sommige woningen zijn zo modern dat je het er bijna niet uit kan opmaken. Toch kunnen er verschillende tekenen zijn dat het kan gaan om een levensbestendige woning. 

  • De toegankelijkheid van de woning is breed opgezet. Dit houdt in dat er brede deuropeningen zijn, lage drempels en ruime gangen om zo bijvoorbeeld het gebruik van rolstoelen of rollators mogelijk te maken. 
  • Sommige woningen hebben één verdieping. Trappen of meerdere verdiepingen worden vaak als een obstakel gezien wanneer iemand slecht ter been raakt. Het kan echter opgelost worden door het plaatsen van een traplift, of zelfs een lift in huis. Dit kan meegenomen worden in het ontwerp wanneer je een huis laat bouwen. 
  • De badkamer en keuken hebben aanpassingen om de toegang makkelijk te houden. Zo kan je in de badkamer een inloopdouche laten plaatsen zodat je geen drempel over hoeft, er is genoeg ruimte voor douchestoelen en je kan handgrepen laten plaatsen zodat je extra houvast hebt in de badkamer. In de keuken kan je een aanrechtblad plaatsen op verschillende hoogtes, gemakkelijk toegankelijke ladekasten plaatsen en apparaten op een handige hoogte neerzetten. 

Voor alle levensfases toegankelijk

Het maakt niet uit in welke levensfase je zit om een levensloopbestendige woning te kopen. Voor jong en oud heeft het zijn voordelen! Zo kun je wanneer je een jong gezin bent met kinderen genieten van de ruime kamers, de makkelijk toegankelijke tuin en de slimme apparaten. En kun je wanneer je in een verdere levensfase bent je geluk niet op met de handige technologieën die ervoor zorgen dat je langer thuis kan wonen! De woningen zijn aan te passen, wat betekent dat waar je als jong gezin geen traplift nodig hebt, deze alsnog later makkelijker geïnstalleerd kan worden. Ongeacht de leeftijd, de beperkingen of ziektes, een levensloopbestendige woning is voor iedereen geschikt. Met een oog op de toekomst, is een levensloopbestendige woning voor altijd!

Author: Redactie